Blog
Istoric blog

Secretul pentru o piele frumoasă și radioasă

Ne aranjăm părul, ne machiăm, îmbrăcăm haine frumoase, încălțăm pantofi eleganti, ne luăm câte o poșetă deosebită și toate acestea pentru a fi cât mai atrăgătoare, pentru a arăta cât mai bine.
      Cine nu-și aduce aminte de Vivian din "Pretty Women", îmbrăcată elegant în haine de firmă, traversând grațios holul hotelului în timp ce toate privirile erau ațintite asupra ei? Firește că toată lumea își aduce aminte, era frumoasă și radia tinerețe și prospețime. Veți zice da, dar este actriță si atunci cand s-a turnat filmul era tânără. Da, așa este dar, la cei patruzeci și opt de ani arată încă foarte foarte bine. Deci care-i secretul ?

Acesta este secretul: ne naștem cu o anumită sănătate și cu anumite predispoziții genetice spre anumite boli dar restul, este în mâna noastră adică, vom avea sănătatea așa cum ne-o facem noi prin stilul de viața pe care îl ducem. Aerul care îl respiram, apa care o bem, mâncarea care o mâncăm, somnul și calitatea lui, mișcarea, modul cum ne raportăm la stress și nu în ultimul rând propriile noastre gânduri influențează modul în care arătăm.

Dacă trăim într-un oraș aglomerat, aerul cu siguranță că nu este curat, acest inconvenient îl putem compensa într-o oarecare măsură prin plimbări într-un parc cu arbori înalți sau prin drumeții la munte.

Mișcarea este o caracteristică definitorie a ființei umane, nu putem trăi sănătos fără mișcare. Ca atare exercițiul fizic constant (de preferință practicat în aer liber) este necesar pentru că îmbunătățeste fluxul sanguin în țesuturi, implicit oxigenarea la nivel celular, tonifică musculatura, face articulațiile mai flexibile și dă un tonus psihic bun.

Fumatul activ dar și pasiv deteriorează vasele de sânge, aceasta ducând la scăderea aportului de sânge în țesuturi. Odată cu scăderea aportului de sânge v-a scădea și cantitatea de oxigen și de nutrienți care ajung în celule, aceasta având efecte dramatice asupra sănătății.

Hidratarea este vitală, știut fiind că, organismul nostru este compus din aproximativ 70% apă (procentul variind în funcție de mai mulți factori de la o persoană la alta) de aceea nu trebuie să neglijăm să menținem nivelul de hidratare al țesuturilor și implicit starea de sănătate. O femeie ar trebui să bea zilnic 2,7 l apă iar un bărbat 3,7 l apă (conform Institute of Medicine). Calitatea apei este de asemena importantă și pentru a obține aceasta, soluția este un filtru performant.

blog

Somnul este un alt factor important pentru sănătatea noastră. Iarna ar trebui să dormim între 8.30 si 9.30 ore, iar vara între 7 și 8 ore. Somnul cel mai odihnitor fiind între 10 și 12 noaptea.

O nutriție echilibrată permite corpului să producă celule puternice și sănătoase și implicit o imunitate bună.

Toate celulele corpului sunt înlocuite la un anumit interval de timp care variază de la un țesut la altul. Când aportul nutrițional nu este adecvat procesul de reânoire stagnează și aceasta se observă în primul rând la nivelul pielii care se ridează, își pierde tonicitatea și luminozitatea dar și la nivelul părului care devine mat și cade ușor, cât și la nivelul unghiilor care dobândesc pete și devin friabile. O dietă echilibrată și variată care să conțină legume proaspete, fructe, cereale integrale, semințe, pește și carne slabă este modul cel mai înțelept de a ne menține sănătatea.

O dietă completă și bogată în elemente nutriționale ajută la păstrarea sănătății pielii deoarece asigură o mai bună protecție contra razelor UV, previne deshidratarea, menține elasticitatea și tonicitatea pielii și facilitează vindecarea rănilor totodată aducând la nivel celular nutrienții necesari pielii.

Dacă doriți mai multe informații legate de dermato-estetică vă rugăm să accesați http://www.drdanescu.ro/dermato-estetica

Dr. Dănescu Mihaela Sofia

Cabinet Dr. Dănescu Mihaela Sofia
Medic specialist medicina de familie
Competență în: homeopatie, osteopatie, mezoterapie, dermato-estetică
Timișoara