Blog
Istoric blog

Despre cum să nu ne sabotăm propia sănătate

De-a lungul carierei mele de medic de multe ori m-am lovit de situația în care "cazul nu mergea" deși, aveam certitudinea că tratamentul era cel potrivit, și atunci începea investigația pentru a depista cauza. Iată că a sosit momentul să scriu și despre acest subiect și m-am hotărât să aștern pe hârtie "de ce" și "cum" să ne ferim într-o boală acută.

Este bine de știut că, atunci când aveți o boală acută, cel mai bine și înțelept ar fi să rămâneți acasă în concediu medical. Mersul la servici pe perioada unei boli acute este o cale sigură de a vă consuma energia fizică și mentală de care aveți maxima nevoie pentru a vă vindeca.

În timpul unei boli acute toate forțele sistemului dumneavoastră imun sunt concentrate pe lupta cu agentul patogen (virus sau bacterie). Ca atare suprasolicitările impuse de variațiile termice (interior-exterior), concentrarea mentală, frigul, contactul cu noi microbi, emoțiile puternice și efortul fizic este necesar să fie cu totul evitate.

Reguli în timpul unei boli acute a aparatului repirator:

  1. aerisiți dormitorul și camera în care stați pe timpul zilei cu atenționarea ca, atunci când le aerisiți să nu stați în nici una din aceste camere, pentru că frigul nu este un agent benfic pentru organism într-o boală acută;
  2. îmbrăcămintea pe care o purtați să vă asigure un confort termic cât mai bun;
  3. hidratarea corespunzătoare cu apa plată dar mai ales cu ceaiuri calde cu lămâie și cu miere (făra miere la diabetici) va asigura fluidificarea secrețiilor tractului respirator transformând tusea uscată în umedă și va favoriza expectorarea mai ușoară a acestora;
blog
  1. în timpul unei boli acute a aparatului respirator și mai ales când este vorba de pneumonie evitați să faceți baie sau duș. Pentru a înlătura disconfortul produs de încărcarea electrostatică (apărută ca urmare a frecării hainelor de corp și mișcării) și de transpirație, dușul se va face doar la câteva zile și numai după încălzirea corespunzătoare a băii. Dușul să aibă o durată cât mai scurtă cu putință. După duș vă sfătuiesc să mergeți direct în pat sub plapumă/pătură.

Reguli în cazul infecțiilor aparatului urinar și genital:

În cazul infecțiilor ce afectează aparatul urinar sau cel genital, am constatat că, de multe ori din dorința de a rămâne în trend cu tendințele modei de lenjerie intimă, multe reprezentante ale sexului frumos își sacrificau propria sănătate.

Dragele mele doamne, vă sfătuiesc că în tot timpul sezonului rece dar, mai ales în timpul unui episod acut urinar (cistită, pielonefrită, uretrită) sau ginecologic (anexită) să aveți o protecție termică cât mai bună a bazinului și picioarelor.

Dacă vă știți cu o sensibilitate a aparatului urinar sau genital aveți în vedere următoarele:

  1. evitați să umblați desculță (o pereche de şosete sau o pereche de ciorapi lungi sunt bineveniţi);
  2. nu vă așezați pe bănci de piatră, metal sau direct pe pământ;
  3. evitați umezeala la picioare cu orice chip;
  4. nu stați cu mâinile în apă rece (spălatul vaselor sau alte activități ce presupun a ține mâinile în apă rece);
  5. zona șalelor (zona lombară) dar și abdomenul să fie permanent bine protejate termic;
  6. dacă transpirați frecvent și/sau abundent, schimbați-vă lenjeria, chiar dacă acesta presupune să mergeți cu două sau trei schimburi în geantă.

Nu în ultima instanță toate măsurile igeno-dietetice de mai sus trebuie însoțite și de un tratament eficient, de preferință natural. În cazul afecțiunilor acute ale tractului respirator, tractului urinar dar și în cele ale tractului genital, homeopatia dar și gemoterapia fac minuni în timp scurt.

Multă sănătate și s-auzim de bine!

Pentru mai multe detalii legate de tratamentul homeopat și de cel gemoterapic vizitati

http://www.drdanescu.ro/homeopatie

și

http://www.drdanescu.ro/gemoterapie

dr.Mihaela Sofia Dănescu

Cabinet Dr. Dănescu Mihaela Sofia
Medic specialist medicina de familie
Competență în: homeopatie, osteopatie, mezoterapie, dermato-estetică
Timișoara