Homeopatie
homeopatie image

O medicină sigură și eficientă pentru tine și familia ta !

Dacă te-ai decis să încerci homeopatia ca modalitate de tratament a problemelor tale vei descoperi că:

 1. medicina homeopată tratează holistic pacientul, adică ia în considerare toate problemele și particularitățile tale;
 2. medicamentele homeopate sunt făcute din substanțe naturale;
 3. medicamentele homeopate sunt sigure și nu au efecte adeverse;
 4. homeopatia este focusată în totalitate pe tine pacientul, care beneficiezi de ea;
 5. medicamentul homeopat acționează blând în concordanță cu organismul tău pe care îl ajută să se vindece;
 6. medicamentele homeopate se pot folosi în asociere cu medicația alopata cronică;
 7. costul tratamentului homeopat este incomparabil mai mic în comparație cu cel alopat (clasic);
 8. medicamentele homeopate sunt ușor de administrat și pot fi ținute în buzunar;
 9. membrii Familiei Regale Britanice se tratează homeopat, iar la Londra există un Spital Regal de Homeopatie;
 10. milioane de oameni se tratează anual homeopat, de ce nu ai fi și tu printre ei ?
homeopatie imagesimboluri

Homeopatia este sigură

Remediile sunt produse din surse naturale, acestea sunt: regnul vegetal, regnul animal și surse minerale. Remediile homeopate nu au efecte secundare.
simboluri

Remediile homeopate sunt ușor de administrat

Remediie sunt fabricate în cutii de dimensiuni mici, nu necesită apă pentru administrare, iar cutia poate fi ținută în buzunar.
simboluri

Homeopatia este un sistem holistic

În loc sa primești pentru fiecare simptom unul sau doua medicamente clasice, la medicul homeopat vei primi un singur remediu homeopat care v-a ajuta organismul să vindece toate problemele de sănătate.
simboluri

Homeopatia este plăcută de către copii

Copii iubesc remediile homeopate pentru ca seamănă cu bomboanele și sunt dulci. Ca atare medicamentul homeopat este ușor de administrat de mămici. Nu vă veți mai lovi de refuzul sau de crizele de plâns ale copilului pe care le avea întotdeauna când trebuiau luate medicamente alopate cu gust neplăcut.
simboluri

Remediile homeopate se pot administra concomitent cu tratamentul clasic cronic

Dacă ai un tratament alopat pentru o bolă cronică de exemplu hipertensiune arterială sau diabet zaharat poți lua tratament homeopat asociat.
simboluri

Homeopatia este eficientă la femeia gravidă

Femeia însarcinată care se confruntă cu probleme de sănătate precum grețurile din primul trimestru de sarcină, infecțiile urinare, iritabilitate, insomnii etc., poate beneficia cu succes de tratamentul homeopat.
homeopatie image
dr. Friedrich Samuel Hahnemann

Sistemul medical homeopat este unul din cele mai rafinate sisteme de vindecare pe care omenirea le are la dispozitie. El relalizează în totalitate idealul stabilit de creatorul său dr.Smulel F.Hahnemann:"Idealul cel mai înalt al terapiei este refacerea rapidă, blândă și permanentă a sănătății sau altfel spus îndepărtarea și anihilarea în întregime a bolii pe calea cea mai scurtă, mai sigură și mai puțin dăunătoare."(Organonul artei vindecării de Samuel Hahnemann paragraful 2). Dezvoltarea sistemului medical homeopat are o poveste fascinantă, dr.Samuel F.Hahnemann (născut în 11 aprilie 1755 și decedat în 2 iulie 1843) - medic german care profesa alopatia (medicina clasică) dezamăgit de proastele rezultate date de medicațiile prescrise în vremea sa, a decis să caute să înțeleagă natura bolilor, cauzele lor, dar și modul de acțiune a medicamentelor. Testele clinice efectuate (de multe ori pe propria persoană, pe copii săi sau pe apropiați) și deducțiile logice rezultate în urma unei fine observații au condus la concluzia că boala, oricare ar fi ea nu poate fi tratată și vindecată decât folosind un medicament care determină simptome similare într-un organism sănătos de aici și reguala de aur a homeopatiei "Similia similibus curentur".

Fragmente din viața dr. Friedrich Samuel Hahnemann la Sibiu. Fragmentele sunt de de pe DVD-ul "Muzeul de Istorie a Farmaciei" - Muzeul National Brukenthal, drepturile de copywriting sunt deținute de Muzeul Național Brukenthal, DVD-ul poate fi achiziționat în toate magazinele Muzeului Brukenthal, www.brukenthalmuseum.ro.
homeopatie image

Sursele de remedii homeopate

Sursele de remedii homeopate sunt: regnul vegetal, regnul animal, mineralele și alte substanțe chimice.

Regnul vegetal oferă aproximativ 60% din sursa de remedii homeopate. Părțile din plante care se folosesc sunt: florile, semințele, frunzele, rădăcina, amenții, fructele și scoarța.

Regnul mineral oferă metale cum ar fi: Platina pentru remediul cu același nume, sau Aur pentru remediul Aurum, nemetale cum ar fi Brom pentru producerea remediului Bromium sau clor pentru remediul Clor și desigur săruri de metale și nemetale cum ar fi clorura de sodiu-sarea de bucătărie din care se prepara remediul Natrum-muriaticum, nisipul din care se prepară Siliceea s.a.m.d.

Regnul animal folosește anumite secreții, sau substanțe recoltate de la animale cum ar fi: veninul de albină pentru prepararea remediului Apis melifica, sau veninul paianjenului Tarentula Hispanica pentru remediul Tarentula, lapte de delfin pentru remediul Lac delphinum etc.

"Remediile se pot prezenta sub formă lichidă sau solidă. Cele solide sunt fabricate sub formă de granule (au dimensiune variabilă) sau globule (de dimensiune foarte mică). Flaconul cu remediu are inscripționat pe el denumirea latină a plantei, mineralului etc., urmată de un numar (care reprezintă diluția) și una sau două litere care indică sistemul în care s-a facut dinamizarea, adică CH-sistem centezimal, D(X)- sistem decimal, K(korsacovian) sau LM."

homeopatie image
Condimente sursă de remedii homeopate
homeopatie image
Ceapa sursă pentru remediul Allium Cepa
homeopatie image
Surse vegetale de remedii homeopate
homeopatie image
Surse vegetale de remedii homeopate
homeopatie image
Sare sursă pentru remediu Natrum muriaticum
homeopatie image
Crin tigrat sursă pentru remediu Lilium tigrinum
homeopatie image
Albină sursă pentru remediu Apis melifica
homeopatie image
Echinacea purpurea sursă pentru remediu Echinacea
homeopatie image
Arnica montana sursă pentru remediu Arnica
homeopatie image
Rhododendron sursă pentru remediu cu același nume
homeopatie image
Nisipul sursă pentru remediul Siliceea
homeopatie image
Cafea boabe-sursa pentru remediul coffea
homeopatie image
Paianjenul Tarentul Hispnica sursa pentru remediul Tarentula
homeopatie image
Rosmarinus oficinalis sursă pentru remediul Rosmarinus
homeopatie image
Sepia sursă pentru remediul Sepia
homeopatie image
Scoica sursă pentru remediu Calcarea - Carbonica

Cum se prepară remediile homeopate ?

Prepararea remediilor de către firma Helios Homeopaty - Marea Britanie
Guna (Italia) - Universul homeopatiei
Drepturi de copywriting Guna ITVoi face o scurtă referire la modul de preparare a remediilor. Remediile din surse vegetale se mărunțesc, se pun în alcool pentru a extrage constituenții, apoi se diluează și în ultima etapă se sucusioneză adică se lovește flaconul cu substanța pe un suport tare (de obicei o carte), de un anumit număr de ori (de zece ori).

Pentru diluțiile decimale care se notează cu D(X) se pune o parte de substanță (plantă) cu noua parți de vehicol (de obicei alcool) apoi se sucusionează, așa rezultă prima potență-D1, din flacon se iau o parte și se adaugă nouă părți de alcool se sucusioneaza și se obține diluția decimală a doua-D2 samd.

În cazul diluțiilor centezimale se diluează o parte de substanța cu nouăzeci și nouă de părți de alcool, se sucusionează și rezultă diluția centezimală unu-CH1. După ce s-a ajuns la potența dorită remediul sub formă lichidă se va impregna pe un suport solid, adică granule de lactoză, care se lasă la uscat mai apoi se pot pune în tuburi pe care este indicată denumirea remediului potența și sistemul de diluție în care s-a făcut potențarea.

homeopatie image
Flacoane cu remedii homeopatice sub formă de granule
homeopatie image
Flacoane cu remedii homeopatice sub formă de granule
homeopatie image
Tincturi mamă și remedii sub formă de granule de diferite potențe

Este o ramură a medicinii care tratează holistic pacientul folosind remedii naturale care stimulează blând și eficient imunitatea organismului și implicit capacitatea acestuia de a se vindeca.

Remediul unic ales produce schimbări în toate planurile ființei, de aceea pacientul v-a experimenta nu doar vindecarea problemelor pentru care s-a adresat medicului homeopat ci și o stare de bine, de deplină energie și poftă de viață.

Este foarte vastă, voi prezenta în continuare doar câteva afecțiuni în care homeopatia își găsește utilitatea:

 1. aparat respirator: bronșite, astm bronșic, laringite, sinuzite, otite, polipi nazali, adenoidită, etc.;
 2. aparat digetiv: sindromul colonului iritabil, constipație, hemoroizi, hepatite cronice și acute, ciroza hepatică, ficat steatozic, gastrite, enterocolite, reflux gastro-intestinal, etc.;
 3. aparat cardio-vascular: aritmii, ateroscleroza vasculară, cardiopatie ischemica, angină pectorală, hipertensiune arterială;
 4. gută, diabet zaharat, dislipidemii, etc.;
 5. tulburari la nivel emoțional: frica de întuneric, spații strâmte, înălțime, de animale (câini, șoareci, pisici, șerpi), depresii;
 6. la copii: ADHD, sindrom hiperchinetic, patologie postvacinala, bolile copilariei, toate episoadele acute: sinuzite, faringite, otite, etc.;
 7. la femei: sindrom de ovar polichistic, sindrom premenstrual, lipsa totală a ciclului-amenoree, cicluri prea abundente-hipermenoree, fibrom uterin, infertilitate, cistite, scaderea libidoului, căderea părului, insomnii;
 8. la barbați: prostatite, uretrite, infertilitate, caderea parului, impotența, insomnii, etc.;
 9. infecția cu virusul HPV (virusul papiloma uman);
 10. aparat urinar: cistite, uretrite, pielonefrite, enurezis nocturn, polipi vezicali, etc.

Durează o oră și jumătate sau chiar două ore, aceasta depinde de multitudinea problemelor pentru care se adresează pacientul. După ce veți spune medicului problemele pentru care ați venit, veți fi întebat de aspecte legate de somn: ora de culcare, dacă aveți treziri nocturne, poziția de somn, dacă somnul este liniștit sau nu, dacă dimineața vă treziți sau nu odihnit etc., vor fi întrebări legte de frici, care sunt acelea, de când le aveți și cât de intenese sunt, obiceiurile alimentare, ce boli ați avut în istoricul personal și familial, dacă la bolile acute faceți sau nu febră, cât de mare este aceasta etc., cum este tonusul, iritabilitaea etc. Toate aceste întrebări au darul să exploreze toate problemele medicale și particularitățile pe care le aveți. La sfârșitul consultației veți primi un singur remediu homeopat care vi se potrivește.

Cher
Cher

Oscar-winning actress and pop star Cher gives homeopathy the tribute for curing her from a debilitating viral illness which struck her in 1987 and manifested in chronic fatigue and bouts of pneumonia.

“I don't think I'd still be around today if it weren't for homeopathic medicine. I was sick with an Epstein-Barr virus which led to chronic fatigue and I couldn't work effectively for two years,” she told the Scottish Sunday Mail in an exclusive interview.

"I tried regular medicine and it just didn't work. Doctors said any illness was all in my head. People thought I was crazy,” the star recalls.

“I then turned to a Sikh homeopathic doctor, almost in desperation. He started doing homeopathic stuff with herbs and vitamin therapy. Many doctors didn't believe in all that back then. Within four months, he'd got me up and back on the road again.”

The star pledged her support for the Glasgow Homeopathic Hospital in 2004 after seeing TV news reports that the government was slashing the city's health budget by 58 million pounds and threatening to close down the hospital.
Cher
Supermodel Cindy Crawford

Supermodel Cindy Crawford revealed on the Oprah Winfrey Show that homeopathic medicines are must-haves in her life.

“I am the doctor of our family and I'm a big fan of homeopathy," the mother of two told Oprah.

“If I have the kids, for sure, I always take this with me," she explained, holding up a plastic kit containing small vials of homeopathic first aid medicines. Cindy said she carries these medicines in case of bee stings, mosquito bites, and bruises. "You need like five of those little pellets," she said, adding that they "taste sweet so the kids will take them".
Cher
Olympic sprinter Usain Bolt

The world's fastest man, Usain Bolt, has been a patient of controversial German sports doctor Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt for many years. He first visited the doctor, who also makes use of homeopathy, at his Munich clinic when he was a teenager.

“I've been coming here since I was 16,” the 100m world record holder recently said at a press conference in Munich. “It's been a long relationship. Every time I have a problem, he always gives good advice and treatments. He's the best at what he does. We are very close,” Bolt said, adding that he also receives “vitamin injections and stuff”.

Bolt was born with scoliosis, a curvature of the lower spine, which makes him more susceptible to back pain and injuries.

The core of his treatments is what he calls "infiltrations", in which homeopathic preparations and other substances are injected into the injury site to take away pain and speed up recovery.
Pamela Anderson
Actress Pamela Anderson

Model and actress, Pamela Anderson, best known for her role in Baywatch, was infected with hepatitis C in 2002 and credits homeopathic treatment with helping to keep her in good health today. She made her illness public in a media statement, saying she contracted the serious liver disease from sharing a tattoo needle with her ex-husband, rock musician Tommy Lee.

On first sharing the news, she was very worried and even predicted that she would die from the disease within a decade. But then she started seeing a homeopath doctor in Los Angeles. Her health improved greatly and her optimism returned:

“It was very, very frightening in the beginning and sapping my strength,” she told a reporter in 2004. “But now I am very healthy. My liver was just tested and I have stayed exactly the same or slightly improved over the last few years. I feel great. I'm convinced my homeopathic remedy is keeping me strong.

Her homeopath, Wendy Hewland, told Us Weekly magazine that she “made a signal remedy specifically for Pam” that Anderson is using as an alternative form of medicine.
Catherine Zeta Jones
Actress Catherine Zeta-Jones

Welsh actress Catherine Zeta-Jones is perhaps best known for her role in the movie Chicago, for which she won an Oscar for Best Supporting Actress in 2003. Her role as Velma required her to sing and dance – and it’s especially the strenuous dance regimes in the movie that took their toll:

"I had six weeks of training that were incredibly tough but I knew that these efforts were going to be on film for the rest of my life,” Zeta-Jones told the Daily Mail. “It took me a long time to get into the swing and I needed many long, hot, salt baths."

She also credits homeopathy for treating her pain and bruises. In an interview with Entertainment Weekly she mentioned how arnica had become her best friend on the set of Chicago.

“The pain wasn't there when I was applying arnica. I had that sticky stuff glued to me for months. It brings out the bruising, darling."
Paul McCartney
Singer-songwriter Paul McCartney

Former Beatles member and singer-songwriter Paul McCartney is a great fan of homeopathy. "I can't manage without homeopathy. In fact, I never go anywhere without homeopathic remedies. I often make use of them," he says.

He was introduced to homeopathy by his wife Linda, who saw the great results of homeopathy when she could not get rid of her tonsillitis.

When first diagnosed with tonsillitis she was prescribed a course of antibiotics which only provided temporary relief – her symptoms soon returned. When she consulted a homeopathic doctor, however, her symptoms not only went away rapidly; they never returned.
David Beckham
Soccer star David Beckham

When soccer superstar David Beckham broke a bone in his foot just before the 2002 World Cup, he was devastated; and so were the English soccer fans. The first World Cup game was only 50 days away and chances of him playing were virtually zero. Beckham was told that his injury, a broken metatarsal bone, would take between four to six weeks to heal, with another two to four weeks needed for rehabilitation.

The star received intensive treatment which included homeopathy to speed up his recovery. He was so impressed with the results of the homeopathic treatment that he told the world about it.He reportedly also is a great fan of arnica, which is a well-known remedy to reduce and relieve pain, bruising and inflammation. Beckham’s wife, Victoria, also uses homeopathic meds and is said to have relied on it heavily during her third pregnancy to combat morning sickness.
Prince Albert
Prince Albert of Saxe Coburg and Gotha

Prince Albert of Saxe Coburg and Gotha (Francis Albert Augustus Charles Emmanuel, later HRHThe Prince Consort) 1819 – 1861 was the husband of Queen Victoria of the United Kingdom of Great Britain and Ireland.

Prince Albert came from a family tradition of homeopathy, and when he came to England to marry Queen Victoria, he renewed the Royal patronage of homeopathy (Hahnemann: His Life & Times.M. Trevor Cook, Stuart Close. B. Jain Publishers, 2001. Page 144).


Cabinet Dr. Dănescu Mihaela Sofia
Medic specialist medicina de familie
Competență în: homeopatie, osteopatie, mezoterapie, dermato-estetică
Timișoara